Pomoc Ukrajine

Dátum vydania

Situácia na Ukrajine sa Slovenska hlboko dotkla. Preto sa Nadácia Allianz rozhodla pomôcť aj zasiahnutým ľuďom z Ukrajiny pre ktorých sa naša krajina stala dočasným útočiskom.

Človek v ohrození, o.z.

Vďaka podpore Nadácie Allianz mohlo občianske združenie Človek v ohrození pomôcť zasiahnutým ľuďom na Ukrajine aj tým, ktorí pred vojnovým konfliktom utiekli na Slovensko.

Finančnú pomoc využilo združenie na pokrytie humanitárnej pomoci ľuďom na hranici. Prioritne zabezpečili: ubytovanie, stravu, hygienu, priamu finančnú pomoc a psychosociálnu pomoc.

Ukrainska Spilka, o.z.

Projekt - Detské denné centrum pre deti od 2-7 rokov v predškolskom veku vzniklo so zámerom vytvoriť priestor, aby matky mohli navštevovať kurzy slovenského jazyka.

Umiestnenie detí predškolského veku v materských školách je veľmi obmedzené, táto pomoc umožňuje matkám naučiť sa jazyk a rýchlejšie sa integrovať a hľadať si prácu.

Donio n. f. – Kto pomôže Ukrajine

Vďaka podpore od Nadácie Allianz iniciatíva Kto pomôže Ukrajine prispela k vytvoreniu 10 plnohodnotných lekcií slovenčiny pre cudzincov, špeciálne prispôsobených potrebám

ukrajinských utečencov a 2 tematické lekcie (Vianoce a Veľká noc). Prepojili 570 ukrajinsko-slovenských párov, kde Slováci učia Ukrajincov slovenčinu podľa špeciálne vytvorených materiálov.

Slovenská nadácia pre UNICEF

Nadácia podporila zbierku Modrý gombík na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti pre mamičky a ich novorodeniatka na Ukrajine. 


Používame súbory cookie

Súbory cookie používame na správne fungovanie našej stránky, prispôsobenie obsahu a reklám, poskytovanie funkcií sociálnych médií a na analýzu návštevnosti. Informácie o používaní našej stránky tiež zdieľame s našimi sociálnymi médiami, reklamnými a analytickými partnermi.