Podporili sme športovcov s viacnásobným zdravotným znevýhodnením

Dátum vydania

Nadácia Allianz podporila Špeciálne olympiády Slovensko a ich program MATP (Motor Activity Training Program), ktorý je zameraný na tréning motorických zručností športovcov s viacnásobným zdravotným znevýhodnením. Filozofia programu vychádza z presvedčenia, že aj ľudia s viacnásobným zdravotným znevýhodnením majú právo zúčastňovať sa športových aktivít s akceptáciou ich limitov a tak rozvíjať ich existujúci potenciál s použitím pomôcok, ktoré týmto deťom a ich asistentom uľahčujú a zlepšujú životné podmienky.

Vďaka poskytnutému grantu z nadácie boli zakúpené pomôcky pre deti a športovcov s viacnásobným zdravotným znevýhodnením. Následne bolo realizované MATP sústredenie, na ktorom okrem už zaužívaných aktivít učili rodičov, trénerov, asistentov a hlavne deti, ako tieto pomôcky používať, aby sa ich životné podmienky zlepšili. Viac

Pomôcky zakúpené z grantu sú ďalej poskytnuté rodinám a zariadeniam, kde ich denne športovci využívajú.


Používame súbory cookie

Súbory cookie používame na správne fungovanie našej stránky, prispôsobenie obsahu a reklám, poskytovanie funkcií sociálnych médií a na analýzu návštevnosti. Informácie o používaní našej stránky tiež zdieľame s našimi sociálnymi médiami, reklamnými a analytickými partnermi.