Budú mať nové dopravné ihrisko

Dátum vydania

V decembri O. Ostrožlíková vypracovala projekt Bezpečne a hravo v doprave. Pri realizácii aktívnej pomohla A. Červenková, rovnako poslankyňa obecného zastupiteľstva a zároveň členka Občianskeho združenia Bociania škôlka.

Projekt finančne podporila Nadácia Allianz, ktorá podporuje bezpečnosť cestnej premávky, prostredníctvom dopravnej výchovy prispieva k znižovaniu nehodovosti, predchádzaniu škôd na zdraví a majetku.

Dopravné ihrisko bude majetkom obce, ktorá túto myšlienku tiež finančne podporila. Zo získaných finančných zdrojov kúpili dopravné značky, kolobežky, detské bicykle, prilby a pomôcky pre praktickú a teoretickú časť dopravných aktivít. Za aktívnej pomoci rodičov a pracovníkov obecného úradu prebiehajú prípravné práce na ihrisku, ktorého dokončenie sa plánuje v závere mája. OZ Bociania škôlka prispelo dvomi percentami daní, finančne i materiálne pomohli aj miestni podnikatelia a niektoré veľké spoločnosti. Areál MŠ ešte doplnia lavičkami a drevenými záhradnými dekoráciami od miestnych rezbárov.

V budúcnosti môžu ihrisko využívať nielen škôlkari a žiaci základnej školy, ale môže slúžiť ako oddychovo športová zóna pre všetkých obyvateľov obce. Veríme, že radosť z neho budú mať hlavne naši najmenší účastníci cestnej premávky, ktorí takouto praktickou formou nadobudnú základy dopravnej výchovy a vzdelávania a tým prispejú k zníženiu nehodovosti na cestách.
 

Zdroj: Naše Novosti; 11/05/2015; 18/2015; s.: 22; SPOLOČENSKÁ/KULTÚRA; RP RP


Používame súbory cookie

Súbory cookie používame na správne fungovanie našej stránky, prispôsobenie obsahu a reklám, poskytovanie funkcií sociálnych médií a na analýzu návštevnosti. Informácie o používaní našej stránky tiež zdieľame s našimi sociálnymi médiami, reklamnými a analytickými partnermi.