Robotické systémy patria aj do rúk školákov

Dátum vydania

Základná škola na Pohraničnej ulici získala sumu 800 eur na modernizáciu Robolab laboratória, na nákup nových LEGO EV3 kociek.
Prostredníctvom program Mladí vedci sa Nadácia Allianz od roku 2005 orientuje na podporu projektov študentov prírodných vied.

Cieľom programu je podpora projektov určených pre deti základných a stredných škôl, ktoré zmysluplne dopĺňajú výučbu o inovatívne a motivujúce aktivity v podobe vedeckých krúžkov, workshopov, či súťaží. V tomto roku nadácia podporila projekty z celého Slovenska sumou 80 480 eur.



Laboratórium aj pre malých

Základná škola na Pohraničnej ulici v Komárne požiadala o grant na projekt Robotický systém NXT v rukách žiakov. Získala sumu 800 eur na modernizáciu Robolab laboratória, na nákup nových LEGO EV3 kociek.
Škola využíva laboratórium na moderné interaktívne vzdelávanie technických a prírodovedných predmetov a prípravu mladých programátorov, ktorí navštevujú záujmový krúžok Robolab.
Žiaci nižších ročníkov vyrábajú dielka podľa vlastnej fantázie a učia sa základom programovania NXT kociek.

Medzi najlepšími na Slovensku

Starší pod vedením učiteľky Júlie Bundovej sa každoročne zúčastňujú súťaže First Lego League. Najväčšej robotickej súťaže pre mladých vo veku 10 – 16 rokov sa zúčastňujú desaťtisíce detí na celom svete. Témou súťaže je v tomto roku Spracovanie odpadu. Náš školský tím Counther tvoria žiaci 8.A triedy. Chlapci skonštruovali robota, dievčatá pracujú na výskumnom projekte. V roku 2012 tím Counther získal v spomínanej súťaži prvé miesto a v roku 2009 druhé miesto. Úspechy sú dôkazom, že v základnej škole na Pohraničnej to s technickým vzdelávaním myslia vážne.

 

Zdroj: sme.sk; 22/10/2015; Napísali ste nám; J. BUNDOVÁ


Používame súbory cookie

Súbory cookie používame na správne fungovanie našej stránky, prispôsobenie obsahu a reklám, poskytovanie funkcií sociálnych médií a na analýzu návštevnosti. Informácie o používaní našej stránky tiež zdieľame s našimi sociálnymi médiami, reklamnými a analytickými partnermi.