Zlaté Moravce: Správa, ktorá poteší našich najmenších

Dátum vydania

Táto správa zaručene poteší každého drobca "motoristu". Na zlatomoraveckom detskom dopravnom ihrisku pribudli zaujímavé novinky. Na toto sa deti môžu tešiť...

Na detskom dopravnom ihrisku v Zlatých Moravciach pribudli v stredu zaujímavé novinky, ktoré zaiste potešia našich najmenších "šoférov". "Dňa 21. októbra sa za prítomnosti zástupkyne primátora Marty Balážovej, náčelníka Mestskej polície v Zlatých Moravciach Mariána Takáča a najmenších užívateľov z materských škôl, oficiálne odovzdalo 14 detských odrážadiel a 14 kusov prilieb do užívania na dopravné ihrisko, pre účel výuky dopravnej výchovy Mestskou políciou," informuje mesto na svojom webe.

Na dopravnom ihrisku Mestská polícia pravidelne usporadúva rôzne aktivity, pri ktorých sa deťom vysvetľuje správanie na cestách, význam jednotlivých dopravných značiek a svetelnej signalizácie.

Činnosť Mestskej polície podporila Nadácia Allianz schválením žiadosti Mesta Zlaté Moravce o poskytnutie grantu vo výške 1 000 eur na projekt "Aj škôlkári na dopravnom ihrisku". "Financie poskytla nadácia prostredníctvom projektu "Priama podpora 2015" a boli určené na zakúpenie odrážadiel a dopravných pomôcok pre deti materských škôl so spoluúčasťou mesta (265 eur)," dodáva mesto.

Detské dopravné ihrisko funguje v Zlatých Moravciach od roku 2012, kedy bolo opätovne spustené do prevádzky po takmer päť ročnej pauze. Deti sa tu majú možnosť hravou formou naučiť ako sa majú správať na cestách.

 

Zdroj: moravce.dnes24.sk; 22/10/2015; Moravce; Peter Klimant


Používame súbory cookie

Súbory cookie používame na správne fungovanie našej stránky, prispôsobenie obsahu a reklám, poskytovanie funkcií sociálnych médií a na analýzu návštevnosti. Informácie o používaní našej stránky tiež zdieľame s našimi sociálnymi médiami, reklamnými a analytickými partnermi.