Poďakovanie Nadácii Allianz

Dátum vydania

Obec Kolta získala grant z Nadácie Allianz na zakúpenie merača rýchlosti. 

Cieľom projektu bolo zakúpenie jedného merača a jeho umiestnenie v obci Kolta pri štátnej ceste I/75 v smere jazdy do centra obce zo smeru od Levíc. Účinky tohto opatrenia sú významné, nakoľko vodiči viditeľne znižujú rýchlosť pri ich vjazde do intravilánu obce. Verejnosť vníma toto opatrenie pozitívne. Lokalita pre umiestnenie merača bola konzultovaná a odsúhlasená s Oblastným riaditeľstvom policajného zboru, Okresným dopravným inšpektorátom v Nových Zámkoch a následne Krajským úradom pre cestnú dopravu komunikácie Nitra.

Celková výška poskytnutého grantu Nadáciou Allianz bola 2 000 €. Meranie rýchlosti vozidla a jej zobrazenie má silný psychologický účinok, vodič automaticky spomaľuje. Prekračovanie rýchlosti jazdy patrí k najčastejším príčinám vzniku a zavineniam dopravných nehôd s najtragickejšími následkami. Vďaka tomuto efektu zariadenie funguje ako bezbariérový spomaľovač.


Zdroj
Stránka Obce Kolta

Používame súbory cookie

Súbory cookie používame na správne fungovanie našej stránky, prispôsobenie obsahu a reklám, poskytovanie funkcií sociálnych médií a na analýzu návštevnosti. Informácie o používaní našej stránky tiež zdieľame s našimi sociálnymi médiami, reklamnými a analytickými partnermi.