Merače rýchlosti aj v Obci Kobyly

Dátum vydania

V posledných rokoch sa doprava aj v našom regióne Horného Šariša zintenzívnila a počty áut prechádzajúcich cez našu obec rapídne vzrástli. Mnohí vodiči týchto áut nedoržiavali dopravné predpisy a vysoko prekračovali povolenú rýchlosť.

Bezpečnosť obyvateľov obce a hlavne detí je jednou z priorít obecného zastupiteľstva a starostu. Za účelom zvýšenia bezpečnosti cestnej premávky a zníženia rýchlosti v obci Kobyly na návrh starostu obecné zastupiteľstvo schválilo nákup dvoch meračov, ktoré sú umiestnené na vjazde do obce od Bardejova a Prešova. Merače merajú rýchlosť, ktorú hneď zobrazujú na displeji, pri prekročení rýchlosti bliká upozornenie SPOMAĽ.

Všetky namerané rýchlosti sa ukladajú do pamäte a pomocou softvéru je možné tieto údaje spracovať do rôznych štatistík, z ktorých sme sa napríklad dozvedeli, že obcou denne prechádza 3000 až 4000 vozidiel.

Veríme, že umiestnením týchto meračov sa znížili bezpečnostné riziká v intraviláne našej obce.

Zakúpenie meračov bolo podporené grantom Nadácie Allianz vo výške 800 EUR, za ktorý obec Kobyly ďakuje.    

 


Zdroj
Obecné noviny Kobyly

Používame súbory cookie

Súbory cookie používame na správne fungovanie našej stránky, prispôsobenie obsahu a reklám, poskytovanie funkcií sociálnych médií a na analýzu návštevnosti. Informácie o používaní našej stránky tiež zdieľame s našimi sociálnymi médiami, reklamnými a analytickými partnermi.