Radar je liek na lepší spánok

Dátum vydania

V ťažkých časoch, keď každá obec bojuje doslova o prežitie, je sebamenší posun v kvalite jej života veľkou injekciou. V Dolných Zeleniciach je situácia o to komplikovanejšia, že sa tu o štvortriedku, vyšší stupeň základnej školy, JRD či dokonca o futbalistov svorne delia spolu s obcami Siladice a Horné Zelenice.

Práve v týchto obciach prevzali starostovské žezlo ženy a tak dohoda pri viacerých témach či spoločných problémoch je možno na svete skôr. Aktuálnou témou je aj cestné spojenie týchto obcí s okolitým svetom. Tvorí ho jedna jediná komunikácia na trase Hlohovec/Šulekovo - Sereď, a tá je veru viac ako frekventovaná. Okrem osobných aút ju významne využívajú nákladné autá, tiráky, a preto bezpečnosť cestnej premávky, najmä chodcov v obciach sa stala témou viac ako horúcou. Ako si s ňou poradili v Dolných Zeleniciach?

"Terajší stav cestnej premávky a hlavne ohľaduplnosť vodičov ma trápil dvojnásobne. Nielen ako starostku, ale tiež ako bývalú učiteľku, ktorá vie, že dennodenne prichádza v blízkosti našej školy k pohybu okolo sedemdesiat žiakov, aj cezpoľných. Hľadali sme riešenia ako prinútiť vodičov k vyššej opatrnosti, lenže obecná pokladňa chorľavie na finančné suchoty. Požiadali sme preto o pomoc a podporu Nadáciu Allianz a neotočili sa chrbtom. Tento verejnoprospešný miniprojekt je už na svete aj vďaka pochopeniu a podpore poslancov", informovala starostka obce Dagmar Jakubcová.

A tak k záveru júla tohto roka musíte pri vstupe do obce nielenže pribrzdiť na štyridsiatku, ale máte možnosť z elektronického merača rýchlosti si skontrolovať, či je váš tachometer naozaj v poriadku. Okrem toho okolie školy zdobia reflexné dopravné značky "Pozor škola". Možno niekto namieta, či práve obecný radar je pre obec najpotrebnejší. Kto pozná túto frekventovanú komunikáciu, námietky razantne odmieta. Nielen preto, že sa podarila dobrá vec, do ktorej obec nemusela všetko investovať, ale aj kvôli dopravnej prevencii a pokojnejšiemu spánku nás všetkých. 

 

 


Zdroj
Fraštácke noviny

Používame súbory cookie

Súbory cookie používame na správne fungovanie našej stránky, prispôsobenie obsahu a reklám, poskytovanie funkcií sociálnych médií a na analýzu návštevnosti. Informácie o používaní našej stránky tiež zdieľame s našimi sociálnymi médiami, reklamnými a analytickými partnermi.