V Rimavskej Sobote otvorili dopravné ihrisko

Dátum vydania

V areáli materskej školy na Sídlisku Rimava v Rimavskej Sobote otvorili koncom septembra malé dopravné ihrisko, ktoré je určené škôlkárom. Ako uviedla riaditeľka materskej školy Ľubica Vilhanová ihrisko na ploche približne 300 m2 obnovili na mieste starého a zničeného dopravného ihriska za 2 000 eur s podporou Nadácie Allianz. Vyskúšali si ho už aj deti z Materskej školy na Dobšinského ulici.

"Vďaka aktivitám na dopravnom ihrisku si deti upevňujú dlhodobo základné vedomosti a zručnosti zamerané na bezpečné správanie sa v rôznych dopravných situáciách," uviedla Ľ. Vilhanová a dodala, že pri otvorení dopravného ihriska mali škôlkari možnosť vyskúšať si nové kolobežky, bicykle a odrážadlá. Deti zároveň vystrojili reflexnými vestami a ochrannými prilbami.

Bývalé dopravné ihrisko v Rimavskej Sobote, ktoré je v súkromnom vlastníctve, nefunguje už niekoľko rokov. Stalo sa útočiskom bezdomovcov, ale aj fetujúcej mládeže. Podľa slov rimavskosobotského primátora Jozefa Šimka mesto rokuje s vlastníkom dopravného ihriska. J. Šimko pred poslancami mestského zastupiteľstva uviedol, buď dopravné ihrisko mesto odkúpi alebo ho vezme do dlhodobého prenájmu. Ako vyhlásil, majiteľa k tomu "dokope", a ak s tým nebude súhlasiť, urobí mu peklo. Primátor sa zároveň zaviazal, že na budúcu jar ihrisko sprevádzkujú.

Deti zo základných škôl v meste ako aj z celého okresu v súčasnosti navštevujú najväčšie fungujúce dopravné ihrisko v Hnúšti. Ako uviedol náčelník mestskej polície v Hnúšti Milan Migaľa, záujem o dopravné ihrisko je veľký a deti sú z neho nadšené. "Aj tento týždeň boli u nás druháci zo Základnej školy P. K. Hostinského z Rimavskej Soboty," uviedol M. Migaľa, podľa ktorého od začiatku roku pripravili viac ako 30 výchovnovzdelávacích prednášok, z čoho bolo takmer 20 zameraných na teoretickú a praktickú časť dopravnej výchovy. Na prednáškach sa zúčastnilo do 600 poslucháčov. Ako podotkol, teória ide dobre všetkým, no modelové situácie zvládajú najlepšie domáce deti. Tie ihrisko navštevujú častejšie ako deti, ktoré do Hnúšte musia cestovať.


Zdroj
Obecné noviny

Používame súbory cookie

Súbory cookie používame na správne fungovanie našej stránky, prispôsobenie obsahu a reklám, poskytovanie funkcií sociálnych médií a na analýzu návštevnosti. Informácie o používaní našej stránky tiež zdieľame s našimi sociálnymi médiami, reklamnými a analytickými partnermi.