Vo Svederníku nainštalovali retardéry, aj radar

Dátum vydania

Jednou z dôležitých oblastí, ktorej sa v obci Svederník začali venovať, je aj problematika bezpečnosti cestnej premávky a chodcov na cestách.

Keďže intenzita miestnej dopravy je pomerne hustá, bolo potrebné hľadať opatrenia pre zvýšenie bezpečnosti občanov. "V prvom rade sme začali s projektovou prípravou chodníka pre chodcov popri hlavnej ceste II/507. Tento chodník prepojí územie novo pripravovanej IBV v miestnej časti Svederník - Zarieč s centrom obce. So začiatkom jeho realizácie počítame v budúcom roku," povedal starosta Roman Lisický.

Ďalším opatrením na zlepšenie situácie na miestnych komunikáciách bolo osadenie spomaľovacích prahov- retardérov, s príslušným dopravným značením, ktoré znížia rýchlosť motorových vozidiel, priamo v centre obce. "Máme pripravený ďalší projekt nového prechodu pre chodcov v miestnej časti Marček. V rámci vyučovacieho procesu sa v našej materskej škole konajú pravidelné besedy o bezpečnosti na cestách. Naše deti i starší občania obdržali reflexné prívesky a bezpečnostné pásiky," prezradil Lisický. Koncom novembra nainštalovali v obci radarový merač rýchlosti motorových vozidiel s príslušnou štatistikou. "Informačný radar rýchlosti sme umiestnili pred vstupom do obce pri budove školy. Tento projekt nám výrazne podporila Nadácia Allianz. Verím, že tieto aktivity neboli posledné a budeme v nich pokračovať," uzavrel starosta.


Zdroj
Žilinské noviny

Používame súbory cookie

Súbory cookie používame na správne fungovanie našej stránky, prispôsobenie obsahu a reklám, poskytovanie funkcií sociálnych médií a na analýzu návštevnosti. Informácie o používaní našej stránky tiež zdieľame s našimi sociálnymi médiami, reklamnými a analytickými partnermi.